ნაყინი

 

  • რძე – 0,5 ლ
  • შაქარი – 150 გრ
  • კვერცხის გული – 3 ცალი
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები – 300 მლ
  • ვანილი – 1 შეკვრა

 

  1. გაათბეთ  რძე  36  გრადუსამდე, გადმოდგით  ცეცხლიდან,  დაუმატეთ  კვერცხის  გულები  და  ათქვიფეთ.2.დაუმატეთ  შაქარი  და  ვანილი.  დადგით  ორთქლის  აბაზანაზე  თან  ურიეთ,  მასა  რომ  გასქელდება  გადმოდგით  და გააგრილეთ.3. კარგად  ამოიყვანეთ  მაღალპროცენტიანი  ნაღები. ფრთხილად  შეურიეთ  უკვე  მომზადებულ  მასას  და  შედგით  საყინულეში  რამდენიმე  საათი. (გაყინვის  პერიოდში  საჭიროა  ამოურიოთ 3-4 ჯერ).